Nationella vattenbrukskonferensen, 15-16 mars 2022

posted in: Okategoriserade | 0

Nu är det dags igen för den Nationella Vattenbrukskonferensen som denna gång är i Strömstad! Konferensen är som tidigare en mötesplats för aktörer från hela Sverige såsom odlare, forskare, myndigheter och intresseorganisationer. På programmet står bland annat odling och användning av alger, RAS-odling av fisk, cirkulära system samt produktutveckling och marknadsföring. Anmäl dig senast 8 februari.

 

Välkomna den 15-16 mars 2022 till den Nationella vattenbrukskonferensen!

– Med innovation, cirkulära system och entreprenörer i fokus

På programmet står bland annat odling och användning av alger, RAS-odling av fisk, cirkulära system samt produktutveckling och marknadsföring. Föredrag kommer att varvas med diskussioner och mingel och studiebesök på närliggande vattenbruksanläggningar kommer att erbjudas. Konferensen kommer att bjuda på inspiration i form av innovation, forskning, och entreprenörskap – samt smakupplevelser!

Preliminärt program för konferensen finns HÄR (uppdateringar görs vartefter).
Sista anmälningsdag är 8 februari 2022.

Mer information om bl.a. boendealternativ och möjlighet att presentera och ställa ut under konferensen finns längre ner på sidan under ”Praktisk information”.

VARMT VÄLKOMNA HÄLSAR ORGANISATIONSKOMMITTÉN!
Anna Norman Haldén och Snuttan Sundell, Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk
Veronica Andrén, Landsbygdsnätverket
Izabela Alias, Jordbruksverket
Lillemor Lindberg, Innovatum Science Park
Simon Johansson, Nordic Seafarm
Christian Vorbeck, Ostrea
Louise Hay, Svenskt vattenbruk och sjömat
Ingela Skärström, Marint Gränsforum Skagerrak

————————————————–

Praktisk information

DATUM och PLATS: 15-16 mars 2022, Hotel Scandic Laholmen, Strömstad

ANMÄLAN: All information och anmälningslänk hittar du HÄR. Sista anmälningsdag är den 8 februari 2022.

KONFERENSAVGIFT:
996 SEK (exkl. moms). I avgiften ingår alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 2, samt transport till studiebesöken, men ej övernattning som bokas och betalas separat.

ÖVERNATTNING:
Ett antal rum med olika standard är reserverade för konferensen. Du bokar och betalar ditt rum själv genom att ringa 0526-197 00 eller maila till booking@laholmen.se.Ange bokningskod 722854. De reserverade rummen måste bokas senast den 12 februari 2022, efter det datumet släpper hotellet de rum som reserverats för konferensen. För information om konferenshotellet, vänligen se https://www.laholmen.se/.

ANMÄL EN KORTPRESENTATION:
Vi tar emot anmälningar för Dig som vill hålla en kort presentation (3 min) på temat “Mitt projekts/verksamhet bidrag till det svenska vattenbruket”. OBS! Antalet är begränsat och vi kan inte garantera att alla får möjlighet att presentera.

POSTERSESSION, FÖRETAGSMÄSSA, PRODUKTFÖREVISNING: Det finns möjlighet att ha en poster eller vara utställare under konferensen. Anmäl intresse och behov av utrustning (poster/rollup, bord, eluttag, övriga behov). Anmäl ert intresse till lillemor.lindberg@innovatum.se

För er som är producenter finns möjlighet att bjuda på matprover under minglet dag 1 av konferensen. Anmäl ert intresse till lillemor.lindberg@innovatum.se (telefon: 0730-98 88 22).

STUDIEBESÖK:

Det finns fyra spännande studiebesök att välja mellan:
1. Nordic Sea farm, storskalig algodling utanför Grebbestad, båttur ingår
2. Tjärnö Marinbiologiska laboratorium, spännande forskningsprojket inom marint
vattenbruk och marin biologi
3. Ostrea AB samt Kosterhavtes nationalpark, odling av det europeiska ostronet och besök på naturrum
4. Ostronbonde Åsa Hardin, upplevelseturism med ostronfiske på Kalvö, Fjällbacka.

Anmälan till något av studiebesöken (välj ett av de fyra alternativen) görs samtidigt som anmälan till konferensen eller senast den 20 februari till info@swemarc.gu.se

Loggor

Follow Jason Bailey:

Latest posts from