Första musselskörd på odlingen i Sankt Anna

posted in: Okategoriserade | 0

 

Vintern har dragit in över Sankt Anna men Mats Emilsson, som är ansvarig för musselodlingen, hann göra vårt första musselskörd strax innan Jul. Mats var ut och testade vår nya skördeutrustningen och tog upp en del av musslorna på odlingen. Totalt handlade det om runt 15,5t på . Den andre advent skördade vi den första linan på Sankt Anna odlingen, 4 700 kg. Den 11/12, 13/12 och 17/12 skördade VCO några fler linor med 600 kg (en del av en mussellina), 5 000 kg  och 5 200 kg. Vi fick omkring 3,2 kg/m mussellina i snitt, ett bra resultat eftersom vi räknade med 1,2 Kg/m från början!

Nästa skörd är planerat för tidig Vår 2018 och det ska bli väldigt spännande att se hur mycket det blir då.

 

 

Follow Jason Bailey:

Latest posts from