SCB

posted in: Okategoriserade | 0

Under veckan kommer ni som bedriver ett vattenbruk få ett brev från SCB. Jag är medveten att ni är upptagna med annat men statistiken är oerhört viktigt för branschen. Jag vill upplysa vikten av att alla fyller i informationen om sin odling så noga som möjligt. Kolla extra noga på vad som efterfrågas. Det har varit en del misskommunikation mellan SCB och vattenbruket under tidigare år. Ett vanligt fel har uppkommit när SCB har frågat RAS-odlare om ”hur många anläggningar?” och menar ”hur många tråg eller enheter?”. Det har ledat till att vi har en grov underskattning av antal odlingsenheter (tråg/bassängar) under föregående år. Det är viktigt att vi som jobbar med denna statistik kan sedan visa beslutsfattare och politiker att vattenbruket växer och med data som vi kan stå bakom. Tack för er medverkan!

Follow Jason Bailey:

Latest posts from