Årsmötet och Seminarium

posted in: Okategoriserade | 0

Framtidens vattenbruk – möjligheter inom den nationella livsmedelsstrategin

VCO bjöd in till ett öppet seminarium den 31a maj, 2017 som handlade om möjligheterna inom den nationella livsmedelsstrategin. Veronica Andrén från Jordbruksverket öppnade seminariet med mycket intressant och värdefull information om den nya livsmedelsstrategin.

Sedan fick vi höra om Norrstyle störodling i Enstaberga som satsar stort på en fisk från forntiden, stör. Väldigt intressant! Här kan du läsa lite mer om odlingen.

Linda Hallberg kom hela vägen från Landskrona till Vreta Kluster för att berätta om Ekofisk och deras tilapia-odling. Tilapia från Ekofisk finns nu att köpa på City Gross och Linda kunde visa oss ett fint exempel på industriell symbios med Boliden Bergsöe. Läs mer här… Ekofisk

Sista talare var Erik Olofsson från Torsta AB. Erik är ansvarig för planeringen av en stor satsning på RAS odling av röding i Jämtland. Väldigt kul att få höra lite om den stora odlingen och hur det går med planeringen. Läs lite mer om odlingen i Kall här.

Tack alla som deltog och gjorde årsmötet och seminariet till en stor succé!

 

Presentationer
Här kan ni titta på presentationerna.
  • Veronica Andrén – Jordbruksverket
  • Elena Gazeeva – Norrstyle AB – Störodling i Enstaberga
  • Linda Hallberg Ekofisk – Tilapia odling i Landskrona
  • Erik Olofsson Torsta AB – Röding i Kall

 

 

 

 

Follow Jason Bailey:

Latest posts from