Digital lösning för att enklare starta och driva vattenbruk

posted in: Okategoriserade | 0

Nu är checklistan färdig! Jordbruksverket, tillsammans med tillväxtverket och livsmedelsverket har tagit fram en checklista som ska underlätta för den som vill starta och driva ett vattenbruk i Sverige. VCO har varit delaktig under hela processen och vi hoppas och tror att det kan underlätta enormt och ge en bra överblick på dem olika tillstånd och anmälningar som måste göras för att starta och driva vattenbruk.

Pressmeddelande Jordbruksverket: Den 26 april lanseras en checklista på verksamt.se som underlättar för den som vill starta eller driva vattenbruk och till exempel odla fisk, skaldjur och alger. Vattenbruksföretag behöver vända sig till många olika myndigheter för att lämna uppgifter och söka tillstånd. Checklistan ska hjälpa till att ge en överblick över vilka myndighetskontakter som behöver tas.

Den digitala lösningen har tagits fram i ett samarbete mellan Jordbruksverket, Tillväxtverket och Livsmedelsverket. Checklistan finns på den myndighetsgemensamma webbplatsen verksamt.se som samlar information och e-tjänster för att starta och driva företag.

Den stora vinsten med checklistan är att man som förtagare dels slipper vara rädd för att missa någon information eller något tillstånd, dels att man har allt samlat och får en bra överblick utan att behöva leta sig fram på olika myndigheters webbplatser.

– Man fyller helt enkelt i vissa kriterier och får en sammanställning på det man behöver göra för att kunna starta sitt företag, säger Anne Hansson som leder regeringsuppdraget Utveckla digitala tjänster för företag i livsmedelskedjan.

Läs hela Jordbruksverkets pressmeddelende här. 

Eller gå direkt till Verksamt.se och testa själv.

 

 

 

Follow Jason Bailey:

Latest posts from