VCO bygger en enkel akvaponik

posted in: Okategoriserade | 0

VCO, tillsammans med Vreta Kluster och Drivbänk har byggt en enkel akvaponik efter FAOs beskrivning (FAO Small scale aquaponics). Vi ville ha något som var enkel att bygga med lättillgängliga material och på en liten skala bara för att visa hur en akvaponik system fungerar. Dessutom var det väldigt kul att bygga något på riktigt istället för att bara läsa om det och visa bilder. 🙂

Vi kommer att lägga ut en inköpslista som visar exakt vad vi betalade för systemet. Vi byggde som sagt själva på runt 3 dagar (som dessutom inkluderade lite annat kontors-jobb också). Här kommer några bilder. Inga fisk eller grönsaker än förstås men det kommer senare när vi har haft systemet igång för ett tag. 🙂

 

Här tvättar vi tanken och trycker ihop delarna.

 

Settling-tank på plats.

 

Biofiltret. I FAOs beskrivning stod det att man kunde använda ”biobollar eller kapsyler från petflaskor”. Vi tyckte det lät lite kul med kapsyler som flyter runt men vi drycker inte tillräckligt mycket cola för att fylla biofiltret så vi får köpa plastmakaroner/biobollar istället. 🙂

 

Man kan justera flödet till växterna. Vi satte ditt lite gräslök men den ser inte så glad ut utan vatten i röret.

 

Sådärja. Nu är det bara att skaffa lite fisk och börja ”plantera”.

 

Follow Jason Bailey:

Latest posts from