Två Vattenbruksföretag tog hem Ullbaggepriser i Blå Näring och Klimat & Miljö

posted in: Okategoriserade | 0

I åtta olika kategorier har nu Ullbaggepriser delats ut till olika företag och projekt som alla har utvecklat sina hembygder på ett fantastiskt sätt. Till den nationella Landsbygdsgalan som i år hölls i Tällberg utanför Leksand kom gäster från hela Sverige för att hylla dessa landsbygdshjältar.
– Vilken kväll! Kalle Moraeus som konferencier och underhållare och alla Ullbaggevinnare fulla av energi och idéer gjorde verkligen Landsbygdsgalan 2017 minnesvärd, säger Nils Lagerroth från Landsbygdsnätverkets kansli.

 

2. Sysselsättning i blå näringar – Vinnare är Störodling i Strömsnäsbruk
Juryns motivering:
”Störodling i Strömsnäsbruk har siktet inställt på att producera 1 000 kilo störrom per år. Så skapas en ny näring och nya jobb inom en region som normalt sett har en väldigt liten verksamhet inom de blå näringarna. Satsningen har pågått sedan 2015 och nu har de första störynglen flyttat in i bassänger i ortens nedlagda pappersbruk. Därmed har företaget tagit ett viktigt steg i uppbyggnaden av en långsiktigt hållbar verksamhet till godo för många.”
Läs mer om företaget och se en videopresentation på: www.landsbygdsnatverket.se/storodling_stromsnasbruk

 

6. Klimat och miljö – Vinnare är Peckas naturodlingar
Juryns motivering:
”Peckas naturodlingar har gått från en småskalig försöksanläggning till en anläggning som ska producera 200 ton tomater och 20 ton fisk per år. Det är resultatet av fiskodlaren Pecka Nygårds vision – en storskalig produktion av livsmedel odlade på ett hållbart sätt som distribueras till konsumenterna i närområdet. Inga gifter, inga utsläpp och inga onödiga transporter. Företaget har fått stor uppmärksamhet och projekterar nu för etablering i Sveriges storstadsregioner.”
Läs om Peckas Naturodlingar samt en videopresentation: www.landsbygdsnatverket.se/peckas_naturodlingar

 

Läs mer här…

 

Follow Jason Bailey:

Latest posts from