Landsbygdsnätverket – Podcast

posted in: Okategoriserade | 0

Landsbygdsnätverket har publicerat en ny podcast där Veronica Andrén, Anders Kiessling och Ola Öberg diskuterar den svenska matproduktionens doldis i podden om fiske och vattenbruk. Foto: Ida Lindhagen

 

Ett litet stort livsmedel – fiske och vattenbruk. Lyssna på Podden Landet #31

Att köpa svenskt kött är givet för många, men hur har vi det med till exempel svenskproducerad fisk? Vattenbruk, som är odling av alla slags djur och växter i vatten, är en väldigt liten näringsgren här om man jämför med de flesta europeiska länder. Så vad behövs för att den svenska vattenbruksnäringen ska kunna växa och produkterna bli ett lika självklart val som andra inhemska matvaror?

Hör Veronica Andrén, vattenbrukssamordnare på fiskerienheten på Jordbruksverket, Ola Öberg från Recirkulerande Vattenbrukarna och Anders Kiessling, professor i akvakultur vid SLU diskutera saken.

Follow Jason Bailey:

Latest posts from